Stad

Bob Fosko op 64-jarige leeftijd overleden

29 februari 2020, 16.03 uur · Aangepast 29 februari 2020, 16.55 uur · Door Redactie

Whatsapp

Zanger Bob Fosko is gisteren overleden. Hij is 64 jaar oud geworden.

Dat heeft zijn familie vanmiddag laten weten. In 2019 werd er bij Fosko, die eigenlijk Geert Timmers heet en leadzanger was van de band Raggende Manne, slokdarmkanker geconstateerd. 

Positief

'Deze creatieve duizendpoot is op eigen kracht gegaan en was tot de laatste noot positief', schrijft zijn familie. 'Op zijn sterfdag bracht hij nog zijn laatste single “Fluiten” uit. Zo heeft Geert van zich laten horen zolang het kon. De geplande album release “Van iets maken word je blij” van Groep Fosko, op 11 maart in de Paradiso heeft hij niet gehaald, en is daarmee gecanceld.'

'Ik heb een te positief leven gehad om te eindigen in een tranendal', vertelde de zanger vorig jaar tegen AT5. 'Familie en vrienden maken me ook sterk. Het kan niet eeuwig doorgaan. Niemand geeft je van tevoren een garantie voor een lang leven.'

 Jazz-punk

Raggende Manne maakte begin jaren '90 furore met hun zelfbenoemde eclectische jazz-punk. De band werd onder meer bekend met hun nummers 'Poep in je hoofd' en 'Ik vind je leuk'.

Fosko wordt in eigen kring herdacht.

Bekijk hieronder het interview dat AT5 vorig jaar met Fosko had:

AT5

Eerder dit jaar was AT5 bij de presentatie van het album 'Alles Kleeft' van de Raggende Manne. 'We konden dit ook eigenlijk niet uitstellen, alleen als ik zou kunnen genezen maar dat zit er zo goed als zeker niet in', vertelde hij. 

AT5

Whatsapp