Start van hoofdcontent

Stad

nl

Trainer van Mo is trots: 'Hij heeft zijn tegenstander alle rondes overklast'

1 maart 2020, 13.12 uur · Aangepast 1 maart 2020, 13.32 uur · Door Redactie

De 20-jarige Mohammed Boutasaa uit de Transvaalbuurt in Oost, won gisteravond de Enfusion 67 kilogram-riem met een puntenwinst tegen Khalid el Moukadam. De Amsterdammer heeft dankzij deze overwinning de wereldtitel kickboksen in de categorie lichtgewicht in handen.

Quote

'De titel is een bevestiging van ons harde werk'

MO BEN NASSER, TRAINER

'Mo is gisteravond na de overwinning in Eindhoven gebleven', lacht trainer Mo Ben Nasser. Volgens de trainer overklaste de Amsterdammer zijn tegenstander in de ring. 'Mo heeft geen ronde verloren en dat is een bevestiging van ons harde werk.' Zelf ging de trainer zaterdagavond wel gewoon terug naar Amsterdam. 

'Ik snap wel dat Mo is gebleven, want er waren zo'n 600 aanhangers uit Amsterdam naar Eindhoven gekomen om hem aan te moedigen. Na de overwinning hebben ze met zijn allen een groot feest gevierd.'

De kickbokser hield ondanks de voorafgaande pesterijen zijn focus tijdens het gevecht. 'Mensen probeerden hem uit het spel te halen', vervolgt de trainer. 'Zo hadden ze bijvoorbeeld op Instagram allemaal rare foto's van Mo gefotoshopt. Gelukkig liet hij zich niet gek maken en hebben wij de tegenstander met respect behandeld.

Vanavond zal Mo rond 18.00 uur worden onthaald in de sportschool van de trainer. 'Hij gaat natuurlijk zijn titel laten zien en in de loop van de week gaat Mo iedereen persoonlijk bedanken die hem ooit heeft geholpen.'

Ongeslagen

Het gevecht werd gisteravond m 21.00 uur gehouden in Eindhoven en op zijn Instagram-account laat de Amsterdammer weten dat zijn 'focus altijd op het gevecht is geweest'. Mohammed was in zijn kickbokscarrière al 77 partijen ongeslagen. Daar heeft hij na het behalen van de wereldtitel nu 78 partijen van gemaakt. De wedstrijd begon gisteren om 21.00 uur en het gevecht ging over vijf rondes van drie minuten.

Bekijk hieronder de reportage die AT5 eerder deze week maakte:

AT5