Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coronabesmetting vastgesteld bij medewerker OLVG

4 maart 2020, 09.00 uur · Aangepast 4 maart 2020, 10.54 uur · Door Redactie

Een medewerker van het OLVG is besmet geraakt met het coronavirus. De raad van bestuur van het ziekenhuis heeft daarover een mail gestuurd die is ingezien door AT5. 

OLVG

De medewerker is werkzaam op de afdeling mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en is na een vakantie in Noord-Italië nog vier dagen aan het werk geweest, zowel op locatie Oost als West. Die afdelingen zijn uit voorzorg gesloten en worden grondig gereinigd. Andere delen van de twee ziekenhuislocaties blijven wel gewoon open.

Contactonderzoek onder patiënten 

Patiënten die contact hebben gehad met de medewerker krijgen bericht van het ziekenhuis. Afspraken op de afdeling mond-, kaak- en aangezichtschirurgie gaan voorlopig niet door.

Er wordt nu hard gewerkt aan een contactonderzoek onder collega's en patiënten. Collega's die contact hebben gehad met de medewerker worden verzocht om eventuele ziektesymptomen thuis af te wachten.

Nadat Noord-Italië als risicogebied bestempeld werd, besloot het ziekenhuis medewerkers die in het gebied geweest zijn een test aan te bieden. Uit die test bleek de coronabesmetting van de medewerker. Er volgt nu een tweede test ter controle. De medewerker zit in thuisisolatie.

Tussen 12.00 uur en 12.45 uur zijn er een informatiebijkomsten voor personeel in beide OLVG-locaties.