Start van hoofdcontent

Stad

nl

Komend weekend geen tramverkeer tussen station Zuid en Busstation Amstelveen

12 maart 2020, 08.30 uur · Aangepast 12 maart 2020, 11.01 uur · Door Redactie

Reizigers van en naar Amstelveen kunnen zaterdag en zondag geen gebruik maken van tram 5.
Er worden komend weekend verschillende werkzaamheden uitgevoerd langs de Amstelveenlijn waaronder het slopen van de hoge gedeeltes van de haltes A.J. Ernststraat en de Boelelaan/VU. 

AT5

Pendelbus 45 wordt ingezet voor de verbinding tussen station Zuid en Busstation Amstelveen. AT5's Het Verkeer neemt een kijkje bij de voorbereidende werkzaamheden. 

De werkmannen zijn druk bezig met het verwijderen van de abri bij de halte A.J. Ernststraat. Deze halte gaat straks verdwijnen net als de halte Boelelaan/VU. De twee haltes worden vervangen door een nieuwe halte aan de Buitenveldertselaan, deze wordt eind juli in gebruik genomen. 'Omdat de hoge gedeeltes van de haltes al buiten gebruik zijn gaan we die alvast slopen,' aldus omgevingsmanager Rob Gordijn.

Nuchtere reacties

Tramreizigers die we spreken reageren vrij nuchter op het feit dat de tram komend weekend niet rijdt. 
'Als het niet kan dan kan het niet,' antwoordt één van hen. Maar niet iedereen is blij met de werkzaamheden. 'We ervaren niet dat de halte aan vervanging toe was. Het had misschien een kleine opknapbeurt mogen hebben voor een opfrissing. Maar het was een perfecte halte zeker voor alle mensen hier in de buurt,' aldus een winkelier. 

Non-stop doorwerken tot maandag 05.00 uur

De sloopwerkzaamheden beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag en gaan non-stop door tot maandag 05.00 uur. Dit zal ook 's nachts voor geluidsoverlast zorgen. Op maandagochtend om 05.35 uur kan het tramverkeer weer rijden. Voor autoverkeer is er dit weekend ook enige hinder, een rijstrook op de Buitenvelderstelaan wordt afgesloten.

Project Amstelveenlijn

'Dit alles is onderdeel van de vernieuwing van de Amstelveenlijn,' vertelt Gordijn. De Amstelveenlijn is een grootschalig project dat begin 2019 gestart is. De sterk verouderde lijn 51, die bekend staat als onveilig en onbetrouwbaar, maakt plaats voor een nieuwe tramverbinding. Eind dit jaar moet de Amsteltram gaan rijden.