Stad

NL
V

Verdubbeling aantal besmettingen in de stad: nu acht in Amsterdam, twaalf in de regio

10 maart 2020, 14.49 uur · Aangepast 10 maart 2020, 16.05 uur · Door Redactie

In vergelijking met andere steden in Nederland valt de situatie in Amsterdam nog mee, maar het aantal coronabesmettingen in de stad is wel verdubbeld van vier naar acht personen. Dat heeft het RIVM vandaag bekendgemaakt. Zowel in Diemen als in Amstelveen zijn twee inwoners besmet geraakt. 

In totaal zijn in Nederland nu 382 mensen besmet met het virus, dat zijn 61 besmettingen meer dan gisteren. Vier oudere mensen zijn overleden. 

Relatief weinig besmettingen

Het aantal besmettingen in Amsterdam valt relatief mee. In Utrecht zijn 14 coronabesmettingen, in Rotterdam 15 en in Den Haag 3. In Tilburg zijn tot dusver de meeste besmettingen: 29 mensen hebben daar het virus. 

Vrijdag zei burgemeester Halsema dat Amsterdammers zich op dit moment geen zorgen hoeven te maken over de uitbraak. De zorgverleners kunnen de situatie nog goed aan. 

Geen handen schudden

Sinds gisteren geldt het advies om voorlopig geen handen meer te schudden. Inwoners van Brabant is gevraagd de komende dagen thuis te werken als dat mogelijk is. In Amsterdam geldt dat advies niet.