Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemengde reacties op kraak woning Sarphatipark: 'Nou dat is leuk, happy living'

10 maart 2020, 17.30 uur · Aangepast 10 maart 2020, 18.06 uur · Door Redactie

Bewoners aan het Sarphatipark hebben sinds kort nieuwe buren. Een leegstaande woning in de straat werd dit weekend gekraakt. De meeste buurtbewoners lijken niet echt met de kraak in hun maag te zitten. 

De eigenaar van het pand heeft inmiddels aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie gaat deze aangifte nu onderzoeken, of en wanneer het pand ontruimd wordt is nog niet duidelijk. 

'Point maken'

Een bewoner van het Sarphatipark vertelt dat hij het leuk vindt en ze ook welkom heeft geheten. 'Ik liep toevallig langs en er stond een hele meute op de stoep. Toen kreeg ik een briefje in mijn handen gedrukt, dus ik dacht, nou dat is leuk.' Hij wenste de nieuwe buren vervolgens 'happy living' toe. 

Een ondernemer die vlakbij een boekwinkel heeft snapt de krakers wel. 'Op zich vind ik dat vrij veel huizen leeg staan, dus vind ik het prima dat krakers dan in die huizen zitten. Die moeten ook ergens wonen en het is natuurlijk ook om een point te maken'.

'Ergens anders wonen' 

Toch heten niet alle bewoners de nieuwe buren welkom: 'Iedereen weet dat het heel duur is om hier te wonen en ik betaal ook een hoge huur. Als je dat niet kan betalen dan is het lullig, maar dan moet je ergens anders gaan wonen. Ik zou ook wel hier gratis willen wonen, maar zo werkt het gewoon niet'.

'Laat ze maar een paar dagen zitten. Ze worden toch wel weggehaald, dus het is allemaal niet zo erg. Ze moeten alleen geen irritante dingen gaan doen', vertelt een ander. 

De krakers willen niet voor de camera van AT5 reageren. Wel laten ze weten dat ze het pand hebben gekraakt, omdat het al geruime tijd leegstaat.