Stad

NL
V

Werk aan Amstelveenseweg bijna klaar: 'Blij dat het afgelopen is'

11 maart 2020, 20.00 uur · Door Redactie

De werkzaamheden op de Amstelveenseweg zijn bijna ten einde. Jarenlang werd er aan de weg en aan het aangrenzende Haarlemmermeercircuit gewerkt. Door problemen met de ondergrond heeft het werk wel veel langer geduurd dan gepland.

De fietspaden zijn nu vrijliggend en de middenberm is twee meter breder gemaakt. Wat het werk lastig maakte, was dat een groot deel van het verkeer door moest kunnen blijven rijden en dat ambulances, met zwaailicht en sirene, vertrokken vanaf de ambulancecentrale aan de aangrenzende Karperweg. 

Ook reden de trams gewoon door. 'Je moet je voorstellen, elke dag moest er 's ochtends tussen zes en acht bijna elke minuut een tram doorheen. Dwars door het bouwwerk heen. En dat maakt het toch complex', vertelt Hans Groot, omgevingsmanager bij de gemeente.

Quote

'Elke dag moest er 's ochtends bijna elke minuut dwars door de werkzaamheden een tram doorheen'

Hans Groot, omgevingsmanager bij de gemeente

De werkzaamheden zorgden voor veel overlast voor ondernemers en bewoners. 'Ik moet heel eerlijk zeggen, ze hebben hard doorgewerkt en ik ben blij dat het afgelopen is', zegt een van de bewoners vandaag.

Wel zijn er in de buurt nog veel zorgen over het Haarlemmermeercircuit, dat net als de Amstelveenseweg aangepast is. Fietsers hebben meestal geen voorrang, maar soms wel. 'Het is in de ochtend echt een drama hier', vertelt een ouder van leerling van een school in de buurt. 'Het is heel onoverzichtelijk', vult een buurtbewoner aan.

Toch is Groot niet ontevreden over de huidige situatie. 'De situatie is zo ingericht dat we het in overleg hebben gedaan met de centrale verkeerscommissie, die het hebben getoetst. De verkeerspolitie heeft ons geadviseerd. Dit is het voorstel dat we gedaan hebben en dat is goedgekeurd door de gemeenteraad. Wat we wel doen is dat we het circuit en met name een oversteek actief gaan monitoren.'

Op 20 maart zullen de laatste afsluitingen weg zijn. Wel zal de aannemer daarna nog drie weken bezig zijn met het herstellen van kleine beschadigingen. Ook wordt er na de zomer verder gewerkt aan de middenberm, maar daar ontstaat, volgens de gemeente, geen verkeersoverlast door.