Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rijksmuseum sluit vanaf vanavond de deuren wegens coronavirus

12 maart 2020, 16.28 uur · Aangepast 12 maart 2020, 17.56 uur
Door Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het Rijksmuseum is de komende weken dicht vanwege de nieuwe maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. 

Dat zegt een woordvoerder van het museum tegen AT5. 'Je hebt de persconferentie gezien, we hebben net  overleg gehad we zullen het moeten doen.'

Meer dan honderd bezoekers

Het RIVM, minister-president Mark Rutte en minister Hugo Bruins zeiden in de persconferentie dat bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers vanaf nu afgelast moeten worden.

Om 18.00 uur sluit het museum de deuren. Het blijft vervolgens tot en met 31 maart dicht. 

Paradiso

Ook poptempel Paradiso gaat de komende weken dicht. Er wordt nog bekeken of bepaalde evenementen verplaatst kunnen worden. 

'Gezien de omvang van het programma van Paradiso kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over de opgeschorte programma’s', schrijft Paradiso in een mail aan vaste bezoekers. 'Paradiso vraagt begrip voor de grote impact op de organisatie die dit besluit met zich meebrengt.'

Marktkantine 

De Marktkantine laat weten ook al de geplande evenementen uit te stellen tot in ieder geval 31 maart. 'Wij begrijpen dat alle bezoekers, artiesten en werknemers uitkeken naar de aankomende feesten, maar we zijn op zoek naar een passende oplossing', vertelt een woordvoerder.

Ze laat weten dat de organisatie samen met de artiesten op zoek gaat naar een vervangende data. 

Blauwe Moskee

Het vrijdaggebed in de Blauwe Moskee in Slotervaart kan ook niet doorgaan, zo laat hoofdimam Yassin Elforkani weten. Normaal gesproken zijn er zo'n duizend bezoekers bij.Ook het weekendonderwijs in de moskee gaat niet door.

Raadsvergadering zonder publiek

De gemeenteraadsvergadering in Diemen kan vanavond niet vanaf de tribune bekeken worden. Alleen mensen die zich vooraf aangemeld hebben om het woord te doen over een van de onderwerpen worden binnengelaten.

De NS zegt nog te bekijken wat de consequenties zijn van de nieuwe maatregelen.