Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meerdere internationale scholen laten leerlingen thuisblijven om coronavirus

14 maart 2020, 08.46 uur · Aangepast 14 maart 2020, 14.53 uur · Door Redactie

Leerlingen van The International School of Amsterdam (ISA) krijgen vanaf maandag alleen nog digitale lessen aangeboden. Ook leerlingen van The Britisch School of Amsterdam en de Hotelschool The Hague moeten vanaf maandag thuisblijven.

ISA in Amstelveen heeft besloten dat de 2500 leerlingen in ieder geval tot en met 31 maart niet meer naar school mogen komen in verband met de uitbraak van het coronavirus.

De schoolleiding schrijft in een persbericht dat er wordt overgestapt op leren op afstand voor alle leerlingen, inclusief examenklassen. 'De school heeft deze beslissing genomen om de ongeveer 2500 studenten, personeelsleden, ouders en andere mensen die dagelijks de campus bezoeken gezond en veilig te houden.'

Om ervoor te zorgen dat het leren op afstand goed verloopt, krijgen docenten en leerlingen de komende drie lesdagen training en wordt er flink getest om tot de beste methodes te komen.

British School of Amsterdam

The British School of Amsterdam heeft besloten dat de drie vestigingen vanaf maandag twee weken dicht blijven. Leerlingen in de examenklassen hebben al een werkprogramma voor thuislessen ontvangen.

Directeur Paul Morgan schrijft: 'Ik begrijp dat dit een moeilijk besluit is voor veel families. Maar omdat we een internationale school zijn hebben we een andere samenstelling qua gezinnen dan veel Nederlandse scholen. Andere internationale scholen nemen dezelfde beslissing.'

De school ging overigens eerder ook al een paar dagen dicht toen bekend werd dat een ouder besmet was geraak met het coronavirus. Toch ging de school een paar dagen later weer open.

Hotelschool The Hague

Ook de Hotelschool The Hague, gevestigd aan de Jan Evertsenstraat, heeft besloten studenten naar huis te sturen. Examens zijn geschrapt en lessen gaan niet door. Studenten die intern zitten in het zogenaamde Skotel worden verzocht om als dat mogelijk is, tijdelijk te verhuizen naar de woning van hun ouders, familie of vrienden.

Op Skotel wonen ook tientallen buitenlandse studenten. Die hebben tot maandag de tijd om de school te verlaten, de meeste studenten zullen -indien mogelijk- terugkeren naar hun land van herkomst. Maar dat zal dus waarschijnlijk niet iedereen lukken, sommigen zijn mee naar de familie van Nederlandse studenten. De Nederlandse leerlingen moesten voor vrijdag 15 uur het pand aan de Jan Evertsenstraat verlaten. Voor 1 april zullen ze niet terug keren.