Start van hoofdcontent

Stad

nl

Casa Rosso en veel andere winkels en ondernemingen sluiten om coronavirus

15 maart 2020, 15.39 uur · Aangepast 19 juni 2020, 14.18 uur · Door Redactie

Nauwelijks klanten en bescherming van personeel, het zijn de twee belangrijkste redenen voor winkels, restaurants en andere ondernemingen om de tent voorlopig op slot te gooien. Erotisch theater Casa Rosso is een van de zaken die de deuren sluit wegens de uitbraak van het coronavirus.

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Ook andere ondernemingen van de Otten Groep gaan dicht tot en met het einde van de maand. Het gaat om Theater 97, de Bananenbar, het Erotisch Museum, de Hospital Bar, de Peepshow en Sexy Loo. 'De directie acht het niet langer verantwoord in het belang van de gezondheid van personeel en gasten om nog langer open te blijven', schrijft de directie van de Otten Groep in een persbericht.

De cafés van de Drie Wijzen uit Oost zullen ook dicht gaan, zo maakten ze vanmiddag bekend. De horeca-ondernemers bezitten diverse kroegen in de stad.

Nike en Urban Outfitters

Ook winkels van Nike gaan vanaf morgen dicht. Het gaat om alle vestigingen in West-Europa, Canada, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook die sluiting is voor twee weken, meldt het Amerikaanse CNBC. Het hoofdkantoor van de sportgigant in Hilversum ging al eerder dicht, nadat een medewerker besmet was geraakt met het coronavirus.

De Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters, met een zaak in de Kalverstraat, gaat ook dicht. In een bericht op Instagram zegt het bedrijf: 'We zijn trots dat we onszelf een onderdeel van jouw gemeenschap mogen noemen. Ons doel is altijd geweest om jou te voorzien van een veilige plek waar je kunt samenkomen, kunt lachen en geïnspireerd kunt raken.'

Boekhandel Scheltema aan het Rokin is tot nader order gesloten. 'Scheltema wil de gezondheid van medewerkers en bezoekers waarborgen', staat er op de site van de winkel.

Enkele horecazaken zijn voorlopig ook dicht. Veel restaurants kampen met lege tafeltjes omdat er weinig toeristen in de stad zijn en Amsterdammers, net als andere Nederlanders, zijn gevraagd zich sociaal te onthouden. Koninklijke Horeca Nederland luidde vorige week al de noodklok over de coronacrisis.