Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammers vast in Marokko door coronacrisis: 'Wij willen naar huis'

15 maart 2020, 20.01 uur · Door Redactie

Meerdere Amsterdammers die na hun vakantie in Marokko naar huis wilden vliegen zijn gestrand op het vliegveld. Het lukt hen ook niet om duidelijkheid te krijgen wanneer zij wel kunnen vliegen.

Signe Troost en haar vriend Ot kregen gistermiddag op het vliegveld van Nador (Noord-Marokko) te horen dat al al hun vluchten met eindbestemming Amsterdam geschrapt waren. Signe maakte vervolgens een filmpje van de situatie op het vliegveld, wat zij op social media deelde.

'Wij staan hier met een groepje Nederlanders die heel graag terug naar huis willen. De situatie is nu dat landen als België, Duitsland en Frankrijk zelf vliegtuigen sturen om de mensen op te halen. De mensen uit die landen krijgen ook voorrang om die vluchten te nemen', vertelde Signe gister. 

Als AT5 Signe vandaag weer belt, staan zij en haar vriend, op advies van de Nederlandse ambassade, in de rij voor tickets naar Bordeaux of Barcelona. 

AT5

Helaas lukte het Signe en Ot ook vandaag niet om tickets naar huis te bemachtigen. Ze zullen het morgen opnieuw moeten proberen. 'Kijken, afwachten, hopen. En hopen dat we niet nog weken vastzitten in Marokko', aldus Signe. 

Verder sprak AT5 ook met de Amsterdamse ondernemer Aziz Bokazini en met de 28-jarige Tess van Hennekeler, dus nu beiden in Marrakech zitten. 'We reden gisteren terug van Zagora naar Marrakech en halverwege de rit, toen we eventjes 5 minuten wifi hadden, kreeg ik opeens allemaal appjes binnen van vrienden en familie dat onze vlucht niet door zou gaan. Totaal onverwacht dus', zegt de Amsterdamse.

Vandaag kwam er via de NOS bericht dat Transavia Nederlanders gaat ophalen in Marokko, maar voor Tess blijft het onduidelijk hoe zij thuis komt. 'Mijn moeder heeft twee uur in de wacht gehangen bij Transavia en ze kunnen haar nog niks vertellen over hoe wij die eventuele vluchten kunnen boeken.'