Stad

NL
V

Schiphol koopt stuk grond voor doortrekken Noord/Zuidlijn

17 maart 2020, 10.46 uur · Door Redactie

Schiphol heeft samen met bouwbedrijf Volker Wessels een stuk land van negentig hectare gekocht. Het stuk grond ligt tussen de luchthaven en Badhoevedorp en zal onder andere gebruikt kunnen worden om de Noord/Zuidlijn door te trekken.

Schiphol

Naast dat de Noord/Zuidlijn over het aangekochte stuk land moet gaan rijden, moeten er ook kantoren uit de grond gestampt worden. Daarvoor moet wel eerst het bestemmingsplan worden aangepast. Op de grond mogen nu alleen agrarische bedrijven huisvesten.

Schiphol heeft de grond gekocht van Chipshol. Die partij had decennia geleden onder andere het plan om een grote stad te bouwen op het land. De luchthaven en onder meer de gemeente zagen niks in dat plan. De patstelling tussen de partijen zorgde voor jarenlange juridische procedures.

Schadevergoeding

Zo oordeelde de rechter begin dit jaar nog dat Luchtverkeersleiding Nederland bijna twintig miljoen euro aan schadevergoeding moest betalen aan Chipshol. Er loopt ook nog een claim tegen Schiphol zelf.

Welk bedrag Schiphol nu uiteindelijk heeft overgemaakt aan Chipshol voor het stuk land is niet bekend. Het zou gaan om een 'aantrekkelijk' bod, zo zegt Peter Poot, de zoon van de vorig jaar overleden Chipsholoprichter Jan Poot, tegen Het Parool.