Start van hoofdcontent

Stad

nl

Balkonbingo en binnentuinfeesten: zo kwam Amsterdam de vrijdagavond door

21 maart 2020, 10.51 uur · Aangepast 21 maart 2020, 12.20 uur · Door Redactie

Corona of niet. Het is vrijdagavond en dan moet er wel gelachen worden. De één organiseerde een potje balkonbingo, de ander trok zijn buren naar het balkon voor een feest compleet met DJ-sets, laserlampen en een flinke versterker. 'Do you think you're better off alone?!'

AT5

Bewoners van het Oranjekwartier in Slotervaart hebben gisteravond in stijl het weekend afgetrapt op hun balkons. In de binnentuinen van het Koningin Wilhelminaplein knalde allerlei dans- en meezingplaten uit de speakers. 

Zo werden nummer gedraaid als de dance-klassieker Better Off Alone, maar er werd door de buurt ook luidkeelds meegezongen met André Hazes en het nummer You'll never Walk Alone

Bingo

In de Kolenkitbuurt werd de verveling bestreden met een potje bingo, gespeeld vanaf het balkon. Een buurvrouw vertolkte vanaf de begane grond de rol als bingomeester: 'Nummer 71?!'.  Als er dan vanaf een balkon 'bingo' werd geroepen, werd dit met een foto in de buurtapp gecontroleerd. 

Er waren onder meer bordspelletjes als Pim Pam Pet en Mens Erger je Niet te winnen. De absolute hoofdprijzen van het spel waren toiletpapier en eieren. 

AT5