Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fletcher Hotel heeft draaiboeken voor corona-opvang klaarliggen

23 maart 2020, 14.30 uur · Aangepast 23 maart 2020, 16.13 uur · Door Redactie

Het Fletcher Hotel langs de A9 heeft draaiboeken liggen om het gebouw binnen 24 uur te veranderen in een zorglocatie. Dat laat CEO Rob Hermans weten aan AT5. Wanneer dat nodig is, kan het hotel 240 bedden beschikbaar stellen. 

michael van oosten fotografie

In Brabant, Gelderland en Limburg is er al vraag naar extra bedden. Daarom heeft het Amsterdamse Fletcher Hotel samen met de Veiligheidsregio een draaiboek gemaakt, om te bekijken hoe er in die behoefte voorzien kan worden.

'Het is voor ons natuurlijk heel simpel om die draaiboeken ook in andere regio's te gebruiken. We hebben 100 hotels in heel Nederland, dat zijn veertienduizend bedden', aldus Hermans. 

Dicht bij het AMC

Volgens de CEO zijn er 'veel verschillende doelgroepen', die hiermee geholpen zouden worden. 'Denk aan mensen die te goed zijn voor het ziekenhuis, maar te slecht om alleen thuis te zijn. We zitten hier dicht bij het AMC, mochten zij hulp nodig hebben dan kunnen wij binnen 24 uur alles klaar hebben.'

De hotelketen wil er op deze manier voor zorgen dat er meer bedden vrijkomen in het ziekenhuis en dat het zorgpersoneel wat lucht krijgt. Momenteel zijn er in Amsterdam 188 mensen besmet met het coronavirus.

Hotel Okura

Ook het Hotel Okura is bereid om hulp aan te bieden, mocht dat nodig zijn. Momenteel richt het hotel zich vooral op het uitvoeren van geplande werkzaamheden. Maar in de tussentijd is er contact gezocht met meerdere ziekenhuizen, om te kijken wat er mogelijk is.

'Je kunt hierbij denken aan het ter beschikking stellen van medewerkers, om te ondersteunen', aldus een woordvoerder. 'Of aan het doneren van producten voor zorgmedewerkers. De precieze invulling is nog niet bekend maar wordt in overleg afgestemd op de behoeften.'