Start van hoofdcontent

Stad

nl

250 Amsterdammers positief getest op corona

24 maart 2020, 14.24 uur · Aangepast 24 maart 2020, 14.51 uur · Door Redactie

Sinds gisteren is er bij 47 nieuwe mensen corona geconstateerd, waarmee nu 250 Amsterdammers positief zijn getest op het virus. Dat laat het RIVM weten. 

AT5 / Luuk Koenen

Dat is een flinke stijging ten opzichte van een dag eerder. Toen waren er vijftien nieuwe corona-besmettingen in Amsterdam bekend. Omgerekend zijn nu 29 op de 100.000 Amsterdammers positief op het coronavirus getest.

Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk een stuk hoger omdat niet iedereen meer wordt getest.

Overleden

In heel Nederland zijn er nu 5560 mensen positief getest op corona. In het laatste etmaal zijn 63 patiënten overleden aan Covid-19, wat het totaal op 276 overledenen brengt. Het is de grootste stijging tot dusver. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. 

Of en hoeveel Amsterdammers overleden zijn aan het virus, heeft het RIVM niet bekendgemaakt.

Maatregelen aangescherpt

Gisteren scherpte het kabinet de maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus te vertragen. Zo gaan alle evenementen tot 1 juni niet door. Burgemeesters mogen gebieden aanwijzen waar groepsvorming - meer dan drie mensen op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar - is verboden.

Supermarkten hanteren sinds vandaag een deurbeleid waardoor er minder mensen tegelijk binnen zullen zijn. Ook gaan de centrale eindexamens voor middelbare scholieren niet door.

De effecten van de eerder aangekondigde maatregelen - bijvoorbeeld meer thuiswerken en sluiting van alle horeca - zouden deze week zichtbaar moeten worden.