Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Schiphol zet extra stappen om 1,5 meter afstand te waarborgen: 'Unieke uitdaging'

24 maart 2020, 19.53 uur · Aangepast 24 maart 2020, 22.37 uur · Door Redactie

Ook op Schiphol moet er 1,5 meter afstand gehouden worden. Wel levert dat 'unieke uitdagingen' op, zo staat in een persbericht. Er worden daarom aanvullende stappen genomen. 

Schiphol

'Schiphol heeft gezien dat het voor reizigers erg lastig kan zijn om een ​​veilige afstand te bewaren, zeker de laatste dagen - en tot onze spijt verliep dat niet altijd even soepel', wordt er vermeld.

Lastig bij douane

Passagiers moeten daarom duidelijker gewezen worden op enkele maatregelen, concludeert de luchthaven. Vooral bij het instappen in een vliegtuig of het ophalen van bagage lijken moeilijkheden te ontstaan. Ook zou de 1,5 meter afstand lastig worden tijdens de controle bij de douane. 

Extra stappen

'We nemen extra stappen om de hygiëne van passagiers en het beveiligingspersoneel te waarborgen', staat in het bericht. 'Zo draagt het personeel altijd handschoenen en wordt er desinfecterende gel gebruikt. Beveiligingsstroken die direct naast elkaar liggen gebruiken we niet meer.' 

Daarnaast wordt er regelmatig schoongemaakt, laat Schiphol weten, en zijn alle balies afgeschermd met afzetlint. Ook rijden de bussen naar de vertrek- en aankomsthal vaker, zodat er meer afstand gehouden kan worden. 

Bagage als barrière

Tenslotte heeft de luchthaven ook nog een advies voor de passagiers: 'Het kan moeilijk zijn om afstand te houden in een rij, dus gebruik de bagage als een barrière.'