Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Hekken rond openbare fitnesstoestellen tegen verspreiding coronavirus

26 maart 2020, 11.52 uur · Aangepast 26 maart 2020, 17.30 uur · Door Redactie

De gemeente gaat hekken plaatsen rondom openbare fitnesstoestellen om ervoor te zorgen dat deze niet langer worden gebruikt. De Veiligheidsregio kondigde gisteren strengere maatregelen aan, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voetbalkooien worden op slot gedaan.

Hoewel de nieuwe maatregel vandaag al is ingegaan, werd er vanochtend op verschillende plekken nog van de fitnessapparatuur gebruikgemaakt. Volgens de gemeente worden er zo snel mogelijk hekken om de toestellen gezet, zodat het onmogelijk wordt om deze te gebruiken.

De maatregel is genomen omdat de toestellen momenteel de gezondheid kunnen schaden, omdat ze niet worden schoongehouden en omdat ze een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk, waardoor de afstand van anderhalve meter tussen personen een probleem wordt.

'Ik wist niet dat ook dit niet meer mocht', vertelt een man vanochtend die in het Rembrandtpark in Nieuw-West van de fitnessapparaten gebruikmaakte. Tot op heden is hij er naar eigen zeggen ook niet door agenten op aangesproken dat het niet meer mocht. Ook in een voetbalkooi bij de Borneolaan in Oost wordt nog gevoetbald.

AT5

Ook in een voetbalkooi bij de Borneolaan in Oost wordt nog gevoetbald:

Alleen etenswaar op markten

Ook op de markten in de stad gelden sinds vanochtend strengere regels. Zo zijn alleen nog marktkramen toegestaan die etenswaren verkopen. Dit moet ervoor zorgen dat er meer ruimte op de markt ontstaat.

Marktmeesters is gisteren verzocht om erop toe te zien dat er geen non-foodartikelen worden verkocht. De meeste marktkooplieden op de Albert Cuyp leken vanochtend gehoor te geven aan de nieuwe maatregel.

De noodverordening, waarin de maatregelen allemaal zijn uitgewerkt, gaat naar verwachting vanmiddag in. Desondanks kan er volgens de gemeente al wel op de nieuwe regels worden gehandhaafd.