Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Burgemeester Halsema: 13 coronadoden gemeld in regio Amsterdam

27 maart 2020, 16.31 uur · Aangepast 27 maart 2020, 18.18 uur
Door Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

In de regio Amsterdam zijn tot nu toe dertien corona-gerelateerde doden gemeld. Dat zegt burgemeester Halsema in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester. 

Wel zegt Halsema er direct bij dat dit cijfer niet heel betrouwbaar is omdat het ook kan zijn dat mensen niet gemeld zijn, omdat de doodsoorzaak toch als een andere is vastgesteld. Dat is volgens haar ook de reden waarom de autoriteiten terughoudend zijn in het melden van deze sterftecijfers. 

AT5

Quote

'Het beeld dat we er tot dusver van hebben is dat de stijging ongeveer gelijk opgaat met andere delen in het land'

femke halsema, burgemeester amsterdam

Volgens de burgemeester lijkt het er vooralsnog niet op dat Amsterdam harder getroffen is dan andere regio's in Nederland. Halsema: 'Er ging op social media een bericht rond dat er in Amsterdam sprake zou zijn van een veel grotere stijging dan op andere plekken in ons land. Het beeld dat we er tot dusver van hebben, er wonen natuurlijk veel mensen in Amsterdam, is dat de stijging ongeveer gelijk opgaat met andere delen in het land. Maar precies weten we het natuurlijk niet omdat we niet iedereen testen.'

Het Gesprek met de Burgemeester, waarin zij ingaat op alle vragen die er leven rondom de nieuwe maatregelen wordt om 17.15, 18.15, 21.15 en 23.15 uur uitgezonden op AT5, en is ook te bekijken op AT5.nl.

AT5