Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Sporters negeren afzetlint: 'Ontzettend asociaal en egoïstisch'

3 april 2020, 18.14 uur · Aangepast 3 april 2020, 20.15 uur · Door Redactie

Sommige mensen hebben kennelijk veel moeite met het verbod om gebruik te maken van de openbare sporttoestellen in de stad. Eerder deze week heeft de gemeente hekken en linten rondom fitnessapparaten geplaatst om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In het Rembrandtpark zijn zelfs de politielinten losgetrokken om er beter bij te kunnen. Een aantal sporters was er vanmiddag , ze deden 'gewoon' hun oefeningetjes op de toestellen. Ook staat er op een bord van de gemeente waarom de boel is afgesloten.

De gemeente heeft eerder deze week linten en hekken rondom openbare fitnesstoestellen geplaatst om ervoor te zorgen dat deze niet langer worden gebruikt. Ook voetbalkooien zijn op slot gedaan.

De maatregel is genomen omdat de toestellen de gezondheid kunnen schaden, omdat ze niet worden schoongehouden en omdat ze een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk, waardoor de afstand van anderhalve meter tussen personen een probleem wordt.

Quote

'De mensen die dit doen ondanks al het leed in het land en alle waarschuwingen, zijn ontzettend asociaal en egoïstisch'

Sofyan Mbarki, fractievoorzitter PvdA amsterdam

Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA, kan er met z'n pet niet bij dat sporters dit doen. 'De mensen die dit doen ondanks al het leed in het land en alle waarschuwingen, zijn ontzettend asociaal en egoïstisch. Maar als linten niet blijken te werken, zullen we echt over moeten op hekken of een vorm van permanente handhaving rondom dit soort plekken. Inclusief boetes bij overtreding van de voorschriften.'