Start van hoofdcontent

Stad

nl

Koningin Máxima praat in Hotel V met ondernemers over corona

8 april 2020, 21.30 uur · Door Redactie

Koningin Máxima heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan Hotel V aan het Nesplein waar ze een gesprek had met meerdere vertegenwoordigers van hotel- en restaurantketen. De horecaondernemers informeerden haar over wat zij merken van de coronacrisis.

De koningin sprak in het hotel met de bedrijfstop van hotelgroep Accor Nederland, McDonald's Nederland, Hotel V en HMSHost International (een organisatie voor horecavoorzieningen op stations, vliegvelden en winkelcentra). Ook de voorzitter en algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) waren bij het gesprek aanwezig. Behalve de impact van de coronacrisis in de horecabranche werd ook ingegaan op  de maatregelen voor horecaondernemers.

Daarnaast bezocht Máxima ook een gesloten pub aan het Rokin over de problemen waar cafés, restaurants en andere horecagelegenheden van eigenaren tegenaan lopen. Vaak vallen in hun geval alle inkomsten weg, terwijl de vaste lasten doorlopen.

KHN verwacht dat de kleinere horecagelegenheden hun vaste klanten weer snel terugkrijgen, terwijl hotelketens meer afhankelijk zijn van de vraag van (buitenlandse) toeristen, evenementen en pakketreizen.