Start van hoofdcontent

Stad

nl

Thuiszorgorganisatie uit Diemen onder verscherpt toezicht gesteld

10 april 2020, 11.20 uur · Door Redactie

Sharaida Care Thuiszorg is onder verscherpt toezicht gesteld. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bekendgemaakt.

De thuiszorgorganisatie uit Diemen voldoet niet aan twaalf van de veertien geteste normen, laat de inspectie weten. Zo zou er op het gebied van wijkverpleging te weinig overzicht en professioneel inzicht zijn. Daarnaast wordt er volgens de inspectie niet altijd de juiste zorg verleend. 

'Sharaida Care Thuiszorg gaat voorbij aan risico's voor de veiligheid en gezondheid van cliënten', oordeelt de inspectie daarom.

Intensief volgen

In 2018 en 2019 werden er ook al tekortkomingen geconstateerd bij de thuiszorgorganisatie. Volgens de inspectie hebben de maatregelen die daarop zijn ingevoerd onvoldoende geholpen.

Daarom wordt Sharaida Care Thuiszorg nu onder verscherpt toezicht geplaatst. De inspectie zal de organisatie zes maanden intensief volgen.

Vervolgmaatregel

Het bestuur moet dan elke twee maanden een verslag opstellen, waarin wordt gerapporteerd over de stand van zaken en de kwaliteit van de zorg. 'Indien de zorgaanbieder niet de in het verscherpt toezicht gestelde maatregelen binnen de gestelde termijn heeft getroffen, kan de inspectie een vervolgmaatregel inzetten', wordt er gewaarschuwd.

Sharaida Care Thuiszorg wil verder niet reageren op het nieuws.