Start van hoofdcontent

112

nl

Voor bijna miljoen euro aan geld en kleding gevonden na arrestaties Pontsteiger

18 april 2020, 10.17 uur · Aangepast 18 april 2020, 10.30 uur
Door Redactie · Foto: Via AT5-Whatsapp (0651190938)

De twee mannen die afgelopen donderdag werden opgepakt in de garage van het appartementencomplex de Pontsteiger, bleken een tas met 'extreem veel bankbiljetten' in hun auto te hebben liggen.

Dat meldt de politie vandaag. Agenten die in de parkeergarage surveilleerden zagen de twee uit hun auto stappen. Toen ze in de auto keken, renden de mannen weg. Nadat een van de agenten zijn pistool trok konden ze worden aangehouden.

Vuurwapen

Vanwege het aantreffen van de tas met geld werd besloten om een woning in Amsterdam te doorzoeken. Daar zijn ook grote geldbedragen gevonden. Daarnaast lag er een vuurwapen. Iemand die in de woning was is opgepakt. 

De volgende ochtend is er een woning in Rotterdam doorzocht. Ook hier vond de politie veel geld, net als een grote hoeveelheid merkkleding. 'Het onderzoeksteam vermoedt dat de waarde van al het aangetroffen geld en de kleding samen bijna een miljoen euro bedraagt', meldt de politie.

Witwassen

De drie zitten vast op verdenking van witwassen. Het gaat om een 38-jarige man uit Rotterdam, een 19-jarige man uit Assen en een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

De recherche onderzoekt nog waar het geld, het vuurwapen en de kleding vandaan zijn gekomen.