Start van hoofdcontent

Stad

nl

Militair zorgpersoneel verleent bijstand in Amsterdamse verpleeghuizen

22 april 2020, 08.17 uur · Aangepast 22 april 2020, 08.28 uur · Door Redactie

Verpleeghuizen in de stad krijgen bijstand van militair medisch personeel. De militair verpleegkundigen en verzorgenden van Defensie bieden de helpende hand omdat veel verzorgenden in verpleeghuizen zijn uitgevallen door het coronavirus.

De uitval zorgt in de verpleeghuizen voor extra druk op het personeel en beschermingsmiddelen. Sinds maandag zijn ze aan de slag gegaan, meldt Defensie.

Het militair medisch personeel zal daar niet alleen patiënten met het coronavirus verplegen, maar ook dementerenden en bijvoorbeeld mensen die na een ongeluk of aandoening in een revalidatietraject zitten.

Flevohuis

Zorgmedewerkers zijn extra kwetsbaar voor het virus. Gisteren werd bekend dat in zorginstelling Het Flevohuis in de Indische Buurt 31 bewoners zijn overleden door het coronavirus en 48 verzorgenden positief zijn getest. Een medewerker is zo ziek dat deze op de Intensive Care (IC) ligt. Ook daar bieden verpleegkundigen van Defensie de helpende hand.

Meerdere locaties

In totaal zijn 27 militairen ingezet in zorginstellingen op 11 locaties in Amsterdam en Amstelveen. Op deze locaties wonen of verblijven honderden hulpbehoevenden.

De verpleeghuizen kunnen in ieder geval tot en met 8 mei rekenen op het medisch personeel van Defensie.