Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gemeenteraad wil extern onderzoek naar gevoerd erfpachtbeleid

22 april 2020, 22.10 uur · Door Redactie

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat er een extern onderzoek komt naar de invoering van het nieuwe systeem van eeuwigdurende erfpacht. In het onderzoek moet beoordeeld worden of de belangen van huizenbezitters voldoende verankerd liggen in het nieuwe systeem.

AT5 / Luuk Koenen

Het gevoerde erfpachtbeleid in de periode 2000-2019 zal onder de loep worden genomen. Het onderzoek komt voort uit een handtekeningenactie van de Stichting Erfpachters Belang Amsterdam (SEBA). Die organisatie verzamelde voldoende handtekeningen voor een volksinitiatief tot een raadsenquête.

De gemeenteraad oordeelde vanavond dat een dergelijke raadsenquête in dit geval te ver gaat, zo schrijft Het Parool. Het zou te veel werk voor ambtenaren opleveren, omdat er ook al een raadsenquête komt naar de problemen rond het Afval Energie Bedrijf.

De krant schrijft dat een ruime meerderheid van de gemeenteraad, inclusief coalitiepartij D66, het voorstel tot een extern onderzoek indiende. De uitslag van de stemming over het voorstel wordt pas volgende week verwacht.