Stad

NL
V

Bezoeker illegale sishalounge filmt inval politie

26 april 2020, 14.19 uur · Aangepast 26 april 2020, 15.49 uur · Door Redactie

De politie heeft zaterdagavond een inval gedaan bij een illegale shishalouge in een garagebox in Boesingheliede, dat is net iets buiten Amsterdam vlakbij Osdorp. Daarbij hebben 26 aanwezigen een bekeuring gekregen. Twee bezoekers zijn aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. Een van de bezoekers filmde het moment dat de politie het pand binnenviel.

Instagram / Politie Haarlemmermeer

De inval bij de garagebox aan de Schipholweg werd rond 23.00 uur gedaan. De box was ingericht met een aantal bankstellen. Verder stonden er tientallen waterpijpen.

Afgelopen vrijdag was de loods al in beeld gekomen. Nadat een auto van de marechaussee langs het pand reed, zagen zij een aantal auto's snel wegrijden.

Deur opengebroken

Een dag later is de politie samen met de marechaussee nog een keer gaan kijken en werd er ook een politiehond ingezet. Toen de deur niet open werd gedaan, heeft de politie de deur opengebroken.

Het leek erop dat er geen feest gaande was. 'Het moet allemaal nog uitgezocht worden', zegt de politie tegen NH Nieuws, 'maar het lijkt erop dat de garagebox als een soort horecagelegenheid gebruikt werd.'