Start van hoofdcontent
nl

Financiële regelingen voor ondernemers: 'Ik heb 1000 euro gekregen, dan kan ik weer even vooruit'

30 april 2020, 09.49 uur · Aangepast 4 mei 2020, 21.27 uur · Door Redactie

Veel bedrijven zijn hard getroffen door de coronacrisis. Zaken maken minder omzet, krijgen veel minder opdrachten, of moeten zelfs gesloten blijven. Ondernemers kunnen bij de gemeente financiële hulp aanvragen wanneer ze geen inkomen meer hebben door de coronacrisis. 

AT5

Ook bij Gerritsen Theaterkostuums, het bedrijf van Myriam Pol, is het veel te rustig . Zij kan met haar winkel wel open, maar omdat de evenementenbranche zo goed als stil ligt krijgt zij geen opdrachten, en dus geen omzet.  'Er belt niemand, er mailt niemand, er is gewoon helemaal niks te doen. Ik lever aan film, theater, evenementen, musea, fotografie en stylisten, maar alles ligt stil,' aldus Myriam.

Myriam is geholpen door de gemeente en heeft een Tozo regeling: 'Ik heb van de gemeente 1000 euro gekregen, dat betekent dat ik weer even vooruit kan'. Daarnaast heeft ze nog wat geld achter de hand. 'De vraag is wanneer de economie weer gaat draaien, want anders zie ik het toch somber tegemoet'. 

De gemeente biedt hulp aan (kleine) ondernemers en zzp'ers. In elk stadsdeel zijn er organisaties die kunnen helpen en gratis advies geven bij dringende geldproblemen. Ook is het eventueel mogelijk om een uitkering aan te vragen wanneer het inkomen is weggevallen door de coronacrisis en is er een steunpakket voor zelfstandigen. 

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/geldproblemen en op amsterdam.nl/ondernemen