Start van hoofdcontent

112

NL
V

Tweede verdachte gepakt voor belaging homostel in Oost

30 april 2020, 17.26 uur · Door Redactie

De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor het belagen van een homostel in Oost. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer. Eerder meldde al een 15-jarige jongen zich op het bureau.

De nu aangehouden verdachte werd op Koningsdag door agenten herkend in Oost. Hij is daarop aangehouden en zit vast. De 15-jarige jongen die zich kort na het incident bij de politie meldde, is nog verdachte maar zit in afwachting van zijn proces niet meer vast.

Confrontatie

De confrontatie tussen het stel en een groep jongens gebeurde op Eerste Paasdag in de Molukkenstraat. Fabio en Daniël liepen hand in hand op straat toen ze de groep passeerden om boodschappen te doen. De twee werden uitgescholden om hun geaardheid. Ze belden daarna de politie. Ook zouden ze zijn bespuugd.

Na het incident verscheen op YouTube een interview van vlogger Youness Ouaali met de 15-jarige jongen die op de beelden te zien was. De jongen gaf daarin toe dat hij het stel had uitgescholden, maar zei dat de mannen eerst een opmerking hadden gemaakt over moslims. Het stel ontkent dat ten stelligste.

Rode Vespa snorscooter

Het onderzoek naar de confrontatie loopt nog. De recherche is nog specifiek op zoek naar de bestuurder van een rode Vespa snorscooter, die bij het incident betrokken was.