Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kapper Fatma voorzichtig hoopvol: 'Ik wil goed nieuws horen vanavond'

6 mei 2020, 17.23 uur · Door Redactie

Nu alles erop wijst dat kappers aankomende maandag weer open mogen wordt er voorzichtig nagedacht over het opstarten van de zaak. Zo bekijkt Fatma Sezgin in Geuzenveld welke maatregelen ze nog moet treffen voor de heropening.

'We hebben dit al twee keer gehad. We dachten: we mogen. Mocht toen toch niet, dus dat was balen. De tweede keer hadden we nóg meer hoop, maar dat werd weer balen. Vandaag heb ik wel echt meer hoop. Ik wil echt goed nieuws horen', vertelt Sezgin in haar lege zaak. Qua afstand tussen klanten is het redelijk makkelijk op te lossen: 'Als wij er tussen staan is het te nauw, dus we gaan een stoel overslaan'. 

'Nu ze (klanten, red) horen dat we waarschijnlijk open mogen, krijgen we alleen maar telefoontjes met de vraag of ze al een afspraak kunnen maken', vertelt Sezgin. En bij bellen voor afspraken blijft het niet: ook klanten die zelf een schaar of verf in de hand hebben genomen om te experimenteren, kloppen bij Sezgin aan voor advies: 'Er kwamen dingen tevoorschijn waarvan ik dacht... oké. Wat heb je gedaan en waarom?'