Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers pitchen 'corona-proof-initiatieven' om economie te stimuleren

12 mei 2020, 22.24 uur · Door Redactie

Tien ondernemers uit de Metropoolregio Amsterdam pitchen op 20 mei in twee minuten 'corona-proof-initiatieven' om de 1,5 meter-economie meer vorm te geven. Van de tien ideeën worden er drie ondernemers gekozen die een steuntje in de rug krijgen bij de uitvoering van hun initiatief.

Flickr / mi chiel

Niet alleen de initiatieven moeten 'corona-proof' zijn, ook de pitch zelf zal geheel volgens de richtlijnen gebeuren. De deelnemers zullen hun ideeën online voor een panel presenteren, die bestaat uit burgemeester Femke Halsema, wethouder Victor Everhardt, Barbara Baarsma (directievoorzitter Rabobank Amsterdam), Mirjam van Praag (voorzitter CvB VU), Ruben Nieuwenhuis (oprichter TechConnect) en Bart Jan Freriks (directeur Engie).

De drie initiatieven die door het panel worden gekozen krijgen toegang tot de kennis en het netwerk van samenwerkende organisaties. Indien mogelijk krijgen zij ook ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen.

De ondernemerspitch is gelanceerd door de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam. Zij werken aan dit initiatief samen met de gemeente, ORAM, VNO NCW, het MKB en amsterdam&partners. 

Stimuleren ondernemerschap

Deelnemers die meedoen aan de ondernemerspitch moeten er wel rekening mee houden dan hun initiatieven ook genomen kunnen worden door andere bedrijven en ondernemers in de Amsterdamse Metropoolregio. 'De initiatiefnemers willen hiermee ondernemerschap stimuleren dat bijdraagt aan een duurzame en economisch innovatieve Amsterdamse Metropoolregio', schrijft de organisatie. 'En dat binnen de lijnen van de 1,5 meter-samenleving.'

Ondernemers die ideeën hebben om de economie in de regio Amsterdam duurzamer en financieel gezonder te maken kunnen hun initiatief uiterlijk 18 mei voor 12.00 uur aanmelden. De tien geselecteerde initiatiefnemers horen diezelfde dag nog of ze hun idee op 20 mei ook online mogen pitchen.