Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

De politie doet nieuwe getuigenoproep in zaak schietincident Reina Prinsen Geerligsstraat

29 mei 2020, 09.00 uur · Aangepast 29 mei 2020, 09.23 uur · Door Redactie

De politie doet via het opsporingsprogramma Bureau 020 opnieuw een getuigenoproep naar aanleiding van een schietincident Slotermeer afgelopen november. Aan de Reina Prinsen Geerligsstraat werd een 27-jarige Amsterdammer midden in de nacht in zijn been geschoten. Ondanks het verrichte onderzoek is het voor de recherche nog niet duidelijk wat er zich die avond precies heeft afgespeeld.

Martin Damen

Het slachtoffer loopt in de nacht van zondag 10 op maandag 11 november rond 03.30 uur op de Reina Prinsen Geerligsstraat in Slotermeer, als hij opeens een vuurwapen op zijn hoofd gericht krijgt.

Later verklaart het slachtoffer dat hij dacht dat er op dat moment vier mannen om hem heen stonden. Ook herkent hij een Marokkaans accent. Ze vragen hem om zijn zakken te legen, het slachtoffer vermoedt dat de mannen hem willen beroven en hij sprint weg.

'Hij rent weg in de richting van het Gerbrandypark terwijl er meerdere schoten gelost worden, de vermoedelijke schutter komt achter hem aan', zegt Marijke Stor van de Politie Amsterdam. 'De andere mannen rennen weg in de richting van de Theodorus Dobbestraat.

Quote

'Hij rent weg in de richting van het Gerbrandypark terwijl er meerdere schoten gelost worden'

marijke stor, politie amsterdam

'Wat er vervolgens precies bij dat park gebeurt staat nog niet vast, maar er wordt in ieder geval nog een keer geschoten. Het slachtoffer valt op de grond en de vermoedelijke schutter schopt hem tegen zijn hoofd, daarna gaat ook deze verdachte er vandoor', zegt Stor.

Martin Damen

In eerste instantie heeft het slachtoffer niet door dat hij geraakt is door een van de kogels, maar al snel voelt hij dat hij in zijn been geschoten is. Hij slaagt er zelf nog in om de hulpdiensten te bellen, die hem eerste hulp verlenen en vervolgens naar het ziekenhuis brengen. De omgeving wordt die nacht nog doorzocht, maar dat levert geen aanhoudingen op. 

Mogelijk opgewacht

'Het is niet duidelijk waarom het slachtoffer beschoten is. Hij geeft zelf aan dat hij denkt dat de mannen hem wilde beroven. De recherche onderzoekt dit, maar houdt er ook rekening mee dat hij is opgewacht', zegt Stor.

Een getuige weet agenten namelijk te vertellen dat vlak voor het incident een groepje personen in een portiek op de Reina Prinsen Geerligsstraat zou hebben gehangen. 'Op het plaats delict, en ook in het portiek zijn verschillende sporen in beslag genomen, die worden momenteel onderzocht in de hoop dat daar nieuwe aanknopingspunten uitkomen.'

Quote

'Het is niet duidelijk waarom het slachtoffer is beschoten'

marijke stor, politie amsterdam

Ondanks het onderzoek heeft de recherche nog altijd veel vragen over wat er zich die nacht heeft afgespeeld op de Reina Prinsen Geerligsstraat. Daarom wordt er wederom een oproep aan getuigen gedaan om zich te melden.

'Vlak voor het incident zou een kleine donkerkleurige auto in de buurt van het plaats delict zijn geweest. De recherche heeft nog niet met deze bestuurder gesproken en komt graag met hem of haar in contact', aldus Stor.

'In deze zaak is er sprake van vier verdachten', vervolgt ze. 'Helaas hebben we nog weinig informatie over deze personen. We weten in ieder geval dat het volgens het slachtoffer gaat om mannen die Nederlands spraken met een Marokkaans accent.'

Weet u meer over het schietincident aan de Reina Prinsen Geerligsstraat? Heeft u iets gezien of gehoord in de nacht van zondag 10 op maandag 11 november rond 03:30 uur? Bent u de bestuurder van het kleine donkerkleurige voertuig dat vlak voor het incident op de plaats delict zou zijn geweest? Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000