Stad

Herinrichting Hobbemakade tussen Stadionweg en Roelof Hartstraat: laatste loodjes

22 mei 2020, 16.04 uur · Door Redactie

Whatsapp

Eind november vorig jaar moesten de werkzaamheden aan de Hobbemakade stopgezet worden vanwege slecht weer, maar nu wordt het werk afgemaakt. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Stadionweg en de Roelof Hartstraat. Voor Pinksteren nog kunnen fietsers gebruik maken van het nieuwe vrijliggende fietspad. AT5's Het Verkeer neemt een kijkje.

AT5

De Hobbemakade heeft voor het laatst een grote onderhoudsbeurt gehad in de jaren zeventig. Het was dus hoog nodig om de straat aan te pakken. Projectleider Robert Sminia vertelt in AT5's Het Verkeer meer over de herinrichting. 'We zijn er vorig jaar in juni mee begonnen tot eind november, toen was het weer slecht waardoor we het werk niet helemaal konden afmaken. We maken de werkzaamheden nu af en we herstellen de schades. Straks komt de nieuwe definitieve deklaag eroverheen, zodat de weg weer helemaal klaar is', aldus de projectleider.

Elke dag bekijks

Een betrokken buurtbewoner komt bijna elke dag even bij de werkzaamheden kijken. 'Ik woon hier en ik mag het graag zien wat ze hier allemaal aan het doen zijn. Ik kom zelf uit de aannemerij en ik ben al tien jaar met pensioen. Ik vind het altijd wel leuk hoe ze dit doen.' De werkmannen vinden de betrokkenheid van mensen uit buurt leuk. 'Ik ken de man niet hoor, maar hij komt altijd even kijken. Dat is toch wel gezellig, een beetje interesse', vertelt een van hen.

Quote

Ik mag graag zien wat zie hier allemaal aan het doen zijn

Buurtbewoner

Geluidshinder en stof in de buurt

Er is geluidshinder in de buurt, maar tijdens feestdagen wordt er niet gewerkt en hebben bewoners geen last van de werkzaamheden. Momenteel worden er putdeksels in de rijweg geplaatst en komt er een bovenste laag asfalt op de rijweg en op de fietspaden. Verder komen er nog witte belijning en markeringen op de weg. Daarnaast worden op een aantal plekken op en langs de rijweg bestrating, banden en asfalt hersteld. Daar heeft de betrokken buurtbewoner wel wat op te zeggen. 'Wat ik ervan merk? Een hoop stof. Dat is niet te geloven, dat het zo erg is.' 

Omleiding voor auto's

Er is een omleiding voor auto's. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden. Ook het openbaar vervoer blijft de normale route rijden. Een andere buurtbewoner is daar blij mee. 'Het scheelt dat ik geen auto heb, met de fiets kom je er prima door. Ik merk er verder niet zo heel veel van.' Volgende week zaterdag, voor Pinksteren, is dit deel klaar en kunnen fietsers gebruik maken van het nieuwe vrijliggende fietspad. Na de zomer is er nog wel werk aan de ventweg langs het plantsoen. Daar gaan Waternet en Liander kabels en leidingen vervangen.

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden

Whatsapp