Stad

NL
V

BOA's en politie grijpen weer in vanwege drukte, nu op Java-eiland en in Gaasperpark

21 mei 2020, 18.00 uur · Aangepast 21 mei 2020, 20.32 uur · Door Redactie

Opnieuw zijn er mensen weggestuurd die zich op te drukke plekken in de stad bevonden. Handhavers en agenten kwamen op de Bogortuin op het Java-eiland in actie. Ook werden er mensen weggestuurd in het Gaasperpark in Zuidoost.

Vooral op de Bogortuin was het volgens verschillende omstanders veel te druk. 'Het was niet normaal', zegt een van hen. 'Hutjemutje en duizenden mensen.' Een ander: 'Het lijkt erop dat mensen klaar zijn met anderhalve meter afstand houden.'

Op beelden is te zien dat er eerst een politiewagen langs reed om te waarschuwen. Vervolgens stuurden BOA's de recreanten weg. 

In het Gaasperpark klonk er ook eerst een waarschuwing vanuit een politiewagen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is op beide plekken mensen 'gevraagd weg te gaan'.

Politiewagen in Gaasperpark.

Reactie Halsema

Burgemeester Halsema laat vanavond in een reactie weten dat de meeste Amsterdammers zich vandaag hielden aan de coronamaatregelen, ze roept de rest op dat ook te doen. 'Het blijft - ook met mooi weer- echt nodig om afstand te houden en drukte te vermijden. We kunnen alleen samen de druk op de zorg verminderen. Mensen moeten daarbij zelf hun verantwoordelijkheid nemen, drukte vermijden en 1,5 meter afstand houden.' 

Eerder vandaag werden er al mensen weggestuurd in park Somerlust en het Marineterrein.