Stad

Actie voor behoud Hema in Linnaeusstraat

22 mei 2020, 16.24 uur · Door Redactie

Whatsapp

Buurtbewoners zijn een petitie gestart voor het behoud van hun Hema aan de Linnaeusstraat. Jumbo gaat het pand ombouwen tot supermarkt. Het warenhuis verhuist dan naar een andere plek in Oost.

Google Maps
Google Maps

Dat Jumbo in het pand van de Hema komt, heeft te maken met een deal die de twee bedrijven hebben gesloten. 'Naast dat we samen kijken naar nieuwe winkelconcepten, gaan er ook zeventien stadslocaties van Hema over naar Jumbo. De Linnaeusstraat is daar een van', aldus een woordvoerder van Hema.

Hema wil in de buurt op een nieuwe, kleinere locatie doorgaan. 'We bestaan bijna honderd jaar en hebben een aantal locaties in de stad die heel erg groot zijn. Gezien ons huidige assortiment hebben we minder opslagruimte nodig. Dus er zijn niet minder mensen nodig, maar wel minder vierkante meters. Overigens blijft het huidige assortiment gelijk, dus daar hoeven klanten zich geen zorgen over te maken.'

Petitie

Inmiddels is een petitie voor het behoud van de Hema in de Linnaeusstraat al ruim zevenhonderd keer ondertekend. 'Een icoon staat op het punt te verdwijnen', aldus een van de ondertekenaars. 'Supermarkten zijn er al genoeg in Oostpoort', aldus een ander. 'Deze Hema is een onderdeel van mijn leven.'

Volgens de Hema-woordvoerder gaat de verhuizing ergens eind dit jaar spelen. 'We vinden het hartverwarmend dat de buurt ons wil behouden, maar bewoners hoeven zich niet ongerust te maken. Er komt een nieuw filiaal in de buurt voor terug.' Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend.

Whatsapp