Stad

Ondernemers nemen maatregelen tegen toenemende drukte

23 mei 2020, 17.51 uur · Aangepast 23 mei 2020, 18.18 uur · Door Redactie

Whatsapp

Verkopers met handschoenen, beveiligers met bezoekerstellers en strepen op het wegdek. Nu de drukte toeneemt op straat moeten ondernemers van alles uit de kast halen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar helaas werkt het nog niet overal zoals gehoopt.

AT5

In de Kalverstraat wordt inmiddels met blauwe strepen de anderhalve meter afstand aangegeven. Ook moet het ervoor zorgen dat winkelend publiek rechts aanhoudt, zodat mensen elkaar niet kruisen.

Toch blijkt dat het reguleren van het winkelend publiek niet even makkelijk is. 'Als ik hier achter mij kijk, dan merk je dat heel veel mensen zich nog niet aan de maatregelen houden. Ze lopen nog tegen elkaar aan. Ze volgen het advies om rechts aan te houden niet helemaal', concludeert Ahmed Benzian van de winkeliersvereniging.

Sommige voorbijgangers geven aan dat ze de markeringen onduidelijk vinden. Bovendien zijn de teksten niet in het Engels geschreven, dus hebben mensen die geen Nederlands spreken geen flauw idee. 'Ik wacht nog op een bord waar het op staat aangegeven', zegt een Engels sprekende voorbijganger.

Plein 40 - 45

Ook op Plein 40 - 45 zijn extra maatregelen genomen. Begin april werd daar de markt vanwege grote drukte zelfs gesloten. Inmiddels wordt met een teller bijgehouden hoeveel mensen er op de markt lopen, maar ook daar blijkt dat niet iedereen even goed afstand houdt.

'Ze kijken niet goed om zich heen', zegt marktmeester Dries Mehdhoui. 'We zijn twee maanden verder en ze (de klanten red.) snappen het nog steeds niet. Dat is een beetje lastig voor ons.'

AT5

Whatsapp