Start van hoofdcontent

Politiek

nl

UPDATE: Pro-Palestina demonstranten die werden aangehouden op de Dam weer vrij

24 mei 2020, 15.21 uur · Aangepast 24 mei 2020, 22.37 uur · Door Redactie

Vanmiddag zijn er twee Pro-Palestina demonstranten op de Dam aangehouden. Het tweetal werd gearresteerd door de politie omdat ze weigerden te vertrekken en dus een ambtelijk bevel niet opvolgden. Zojuist kwamen de twee demonstranten weer vrij.

De Pro-Palestina demonstratie kreeg van de gemeente eerder wel een toezegging om te demonstreren op het Museumplein. Toch besloten zo'n tien Pro-Palestina demonstranten, waaronder beroepsactivist Frank van der Linde, te demonstreren op de Dam. Van der Linde is één van de actievoerders die werd gearresteerd door de politie, bevestigt Willem Jebbink, de advocaat van Van der Linde. 

Op de Dam stonden ook enkele Pro-Israël demonstranten, zij hadden wel een akkoord gekregen van de gemeente om te demonstreren. 

Besluit Halsema

Eerder besloot Halsema dat de wekelijkse demonstraties voor Palestina en voor Israël niet meer tegelijk mogen plaatsvinden op de Dam. Ze besloot dat de ene groep alleen in de even weken op zondagen op de Dam mag protesteren. De andere groep is dan alleen op zondagen in de oneven weken welkom.