Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werk aan de Asterweg: 'Ik ben in ieder geval blij dat deze weg nog beschikbaar is'

29 mei 2020, 14.37 uur · Aangepast 29 mei 2020, 22.50 uur · Door Redactie

Er wordt sinds eind vorig jaar aan de Asterweg in Noord gewerkt. De weg wordt helemaal vernieuwd. De kabels en leidingen onder de weg worden ook vervangen. Dit blijkt af en toe nog een uitdaging vanwege de verouderde kabels en leidingen onder de oude Amsterdamse straat. Daarom levert het werk wat vertraging op. 

AT5

Het werk aan de Asterweg is al een tijdje bezig. Omgevingsmanager Sjors Ebbeling vertelt AT5's Het Verkeer er meer over. 'De vorige keer dat jullie hier waren, toen zijn we aan de rechterkant van de weg begonnen en nu zijn we bezig met de linkerkant. We zijn vooral de kabels en leidingen aan het doen. Als dat afgerond is kunnen we het straatwerk aan gaan brengen zoals het fietspad en de straat.' 

Verandert niet veel voor het verkeer

Fietsers die voorbij de werkzaamheden rijden hebben er niet veel last van. 'Ik ben in ieder geval blij dat deze weg nog beschikbaar is, want anders moet ik natuurlijk wel echt heel erg omfietsen.' Ebbeling legt dat uit. 'Er verandert niet heel veel voor het verkeer behalve dat ze aan de andere kant van de weg moeten rijden. De Asterweg is nog steeds een eenrichtingsweg vanaf de Docklandsweg naar de Distelweg. Fietsers en voetgangers kunnen nog steeds in beide richtingen gebruik maken van de weg.'

Quote

We merken dat we onder de straat heel veel van oud Amsterdam tegen komen.

sjors ebbeling

Deze werkzaamheden gaan door tot eind 2020. Die einddatum stond eerst niet op de planning. 'We merken dat we onder de straat heel veel van oud Amsterdam tegen komen. Bijvoorbeeld kabels en leidingen, maar ook oude bestrating', vertelt omgevingsmanager Sjors. 'Dat zorgt voor heel veel wijzigingen in planningen en werkwijzes. Automatisch loopt dat dan ook wat uit.' In 2021 beginnen de werkzaamheden bij de kruising Asterweg en Distelweg.

Als alle werkzaamheden klaar zijn is de weg veiliger voor al het verkeer, zal er een vrijliggend fietspad zijn en staan er meer bomen. 

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden