Start van hoofdcontent

112

nl

Arrestatie na steekpartij Huigenbos. Slachtoffer zwaargewond

28 mei 2020, 13.27 uur · Aangepast 28 mei 2020, 14.24 uur
Door Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De politie heeft even na de steekpartij gisteravond in de buurt van flat Huigenbos een 21-jarige verdachte aangehouden. Het slachtoffer was even daarvoor door meerdere mannen aangevallen met een groot mes. Hij is zwaargewond over gebracht naar het ziekenhuis. 

Dit gebeurde woensdagavond rond 18.20 uur. Het slachtoffer is volgens de politie nog niet aanspreekbaar en mede daarom is het nog zeer onduidelijk wat er precies is gebeurd. Wel is duidelijk dat het slachtoffer door meerdere mannen is aangevallen en dat daarbij ook gebruik is gemaakt van een groot mes. Op Twitter wordt geschreven dat het zou gaan om een machete.

Meerdere politie-eenheden hebben gezocht naar mogelijke verdachten en korte tijd later is er de 21-jarige man aangehouden.

Recherche en Forensische Opsporing hebben een onderzoek ingesteld op het plaats delict. Door een speurhond van de Landelijke Eenheid is er in de omgeving gezocht en zijn er meerdere goederen inbeslag genomen ten behoeve van het onderzoek. De verdachte zit nog vast en zit in volledige beperkingen.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten en hoopt dan ook dat die mensen contact opnemen met 0900-8844 of anoniem bellen via 0800-7000.