Start van hoofdcontent

Stad

nl

Je kan weer naar het terras: 'Lekker een cocktailtje, we beginnen vroeg'

1 juni 2020, 09.56 uur · Aangepast 2 juni 2020, 00.28 uur · Door Redactie

Met man en macht hebben ze de afgelopen dagen of weken gewerkt om hun horecagelegenheid coronaproof te maken. Vanmiddag is het zover: de terrassen mogen weer open. AT5 was er vanmiddag op Facebook live bij vanaf het Marie Heinekenplein.  

Sommige horecaondernemers hebben veel moeten aanpassen, voor anderen was het makkelijker. Maximaal 30 personen mogen tegelijkertijd binnen zijn. Voor terrassen geldt geen maximum, maar moet er wel minstens anderhalve meter afstand tussen tafels zitten.

Als je met z'n tweeën bent en een huishouden vormt, hoef je geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. De eerste gasten staan in ieder geval klaar. 'We gaan voor een cocktailtje, lekker vroeg beginnen.'

Puzzel

Voor ondernemers kan het een flinke puzzel zijn, maar de gemeente heeft ze iets makkelijker geprobeerd te maken. Stoepen, parkeerplaatsen, brugvleugels mogen vanaf vandaag gebruikt gaat worden als het plan van de ondernemer door de gemeente is goedgekeurd. 

Dat velen verlangen naar een uitje met een drankje, is wel duidelijk. Thuishaven claimt zelf met 6500 vierkante meter het grootste terras van Amsterdam te zijn. Tickets voor de opening vandaag binnen maar liefst vier seconden uitverkocht. Op een filmpje laat het festivalterrein zien er klaar voor te zijn. 

AT5 zond de opening van de terrassen op het Marie Heinekenplein live uit op Facebook.