Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sekswerker al 3 maanden in coma na mishandeling op de Wallen

4 juni 2020, 07.58 uur · Door Redactie

De sekswerker die drie maanden geleden zwaar werd mishandeld op de Wallen, is nog altijd in coma. Volgens justitie is de kans dat zij nog ontwaakt klein. De 25-jarige klant die haar volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft mishandeld, zit nog vast.

AT5

Dat schrijft Het Parool. De 37-jarige vrouw werkte de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart achter het raam in het Wallengebied. Een 25-jarige man uit Volendam ging op de terugweg van een feest naar eigen zeggen in een opwelling bij haar naar binnen, waarna ze uiteindelijk samen naar haar huis gingen. Wat er de middag erna is gebeurd, zegt de man zich niet meer te herinneren.

De opgeroepen hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter die op het Stationsplein landde, troffen de vrouw ernstig mishandeld aan. Ze was niet meer aanspreekbaar en had volgens de tenlastelegging wonden die passen bij het slaan tegen haar lichaam, hoofd en in het gezicht, ook met 'enig voorwerp', en 'met geschoeide voet' schoppen, ook toen ze op de grond lag.

Hersenschade

De vrouw heeft hersenschade opgelopen, breuken in haar schedel en het gezicht en letsel aan haar lever. Volgens de krant wordt ze in het verzorgingshuis inmiddels wel in een stoel gezet, ademt ze zelfstandig en opent ze soms haar ogen, maar is ze nog steeds buiten bewustzijn.

De man is kort na het incident opgepakt en zit nog vast. Hij wordt vervolgd voor poging tot doodslag. Het OM houdt er rekening mee dat de vrouw alsnog zal overlijden, in de formele aanklacht is ook 'doodslag' toegevoegd.