Politiek

Onderwijsinspectie krijgt meldingen over Haga Lyceum

4 juni 2020, 12.25 uur
Door Redactie · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Whatsapp

Ouders van leerlingen en medewerkers van het Cornelius Haga Lyceum hebben meerdere meldingen bij de Onderwijsinspectie over de islamitische middelbare school gedaan. Over de inhoud wil de Onderwijsinspectie niets zeggen.

Eerder deed de inspectie een oproep om zowel negatieve als positieve zaken over de school te melden. Ook over het aantal meldingen wil de Onderwijsinspectie niets kwijt. 'We willen benadrukken dat we de meldingen vertrouwelijk behandelen', zegt een woordvoerder.

Schorsingen

Vorige week bleek dat het bestuur van de school met elkaar overhoop ligt. Directeur Soner Atasoy zou geschorst zijn de bestuursvoorzitter, maar Atasoy zei dat hij de bestuursvoorzitter zelf geschorst heeft. Ook zouden inspecteurs van de Onderwijsinspectie zijn afgeluisterd in de school.

De binnengekomen meldingen worden volgens de woordvoerder 'meegenomen in het lopende toezicht'. In het algemeen geldt dat de Onderwijsinspectie herstelopdrachten kan geven, waar het bestuur 'in het meest gunstige geval' zelf mee aan de slag gaat. 'De toekomst moet uitwijzen of dat ook gebeurt.'

Whatsapp