Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amstelveen wil subsidie omroep RTVA stopzetten

4 juni 2020, 19.00 uur · Aangepast 4 juni 2020, 19.41 uur · Door Redactie

Het lijkt te zijn gedaan met de Amstelveense lokale omroep RTVA. Het Amstelveense stadsbestuur vindt de toekomstplannen van de omroep onvoldoende en wil de subsidiekraan per januari 2021 dichtdraaien.

Google Maps

Het Amstelveense college adviseert de gemeenteraad om een negatief advies uit te brengen aan het Commissariaat voor de Media over de door RTVA aangevraagde licentie.

'Zo maken we de weg vrij voor andere partijen om met een initiatief te komen waarmee wel wordt voldaan
aan de gevraagde vernieuwing. Daarbij blijft de door de raad gevraagde vergaande samenwerking met NH Media het uitgangspunt', aldus verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer.

Samenwerking NH

De gemeenteraad besloot in december 2018 dat er een vergaande samenwerking moest komen met NH Media. 'Eind 2019 bleek dat dit te weinig van de grond was gekomen', aldus Ellermeijer.

Volgens de gemeente kreeg RTVA het eerste kwartaal van dit jaar de kans om de vernieuwing van de omroep verder uit te werken, maar het bedrijfsplan voldoet niet op criteria als huisvesting, inhoudelijke vernieuwing en bedrijfsvoering. Ook mist er een actueel redactiestatuut waarin de beoogde vergaande samenwerking en vernieuwing tot uiting komt.

Subsidie

RTVA heeft opgeworpen dat de ruim 140.000 euro subsidie per jaar geen basis vormt voor het uitvoeren van een verdergaande samenwerking met NH Media. Ook geeft de omroep aan dat het meer ruimte nodig heeft, volgens de gemeente zonder dat verder te onderbouwen.