Politiek

NL
V

Applausprotest bij de Stopera: 'Dappere houding burgemeester'

10 juni 2020, 10.04 uur · Aangepast 10 juni 2020, 11.51 uur · Door Redactie

Applaus en getrommel op pannen en potten: het moet er bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering voor zorgen dat burgemeester Halsema zich gesteund voelt. Tientallen mensen zijn van plan om zich buiten bij de Stopera te laten horen.

Het protest dat onder de titel Applaus voor Femke Halsema stond op Facebook. Door de verwachte hoge opkomst is het evenement inmiddels offline gehaald. De organisator laat weten dat het evenement vol is. Het lawaai moet tot ín de raadszaal te horen zijn.

'Dappere houding'

De organisator schrijft dat deelnemers aan het protest niet van plan zijn om Halsema te laten gaan. 'Dus voordat de vergadering begint verzamelen wij op het plein voor de Stopera om Femke Halsema een DAVEREND APPLAUS te geven voor haar rotsvaste overtuigingen en dappere houding als burgemeester van Amsterdam.'

Halsema moet zich vanmiddag verantwoorden tegenover de gemeenteraad. Anderhalve week geleden besloot ze niet in te grijpen bij een protest tegen politiegeweld en racisme op de Dam. Duizenden mensen kwamen op dat protest af en daarbij hielden demonstranten zich niet aan de anderhalve meter afstandsregel. Diverse politieke partijen hebben al aangegeven de burgemeester stevig aan de tand te willen voelen

Het spoeddebat in de gemeenteraad over de demonstratie op de Dam is vanaf 13.00 uur live te zien op AT5. Rond de klok van 16.00 uur schakelen we over naar het Black Lives Matter-protest in de Bijlmer.