Misdaad

NL
V

Beveiliger op Centraal Station met kartelmes bedreigd

19 juni 2020, 13.01 uur · Door Redactie

Een man heeft op 25 maart in het Centraal Station een beveiliger met een mes bedreigd en geroepen dat hij hem wil steken. De politie hoopt de verdachte snel te pakken door de bewakingsbeelden in het opsporingsprogramma Bureau 020 te tonen. 

De bewakingscamera's filmen de man vanaf het moment dat hij een kleine supermarkt op het Centraal Station uit wordt gestuurd. 'Hij kwam op zijn longboard binnen gereden. Iets wat niet mag in de winkel', vertelt Marijke Stor van de politie Amsterdam. De beveiliger spreekt hem de man op zijn gedrag aan, maar de verdachte reageert gelijk boos en opgefokt waardoor de beveiliger hem de winkel uitstuurt.

Bedreiger gaat uit de kleren

Eenmaal buiten begint de man opvallend genoeg zijn kleren uit te trekken. Ondertussen roept hij in het Engels dat hij met de beveiliger wil vechten. 'De beveiliger geeft aan dat de man weg moet gaan, maar de man blijft staan en schreeuwt dat hij wil vechten.' Dan trekt hij zijn kleding weer aan en lijkt hij weg te willen gaan, maar dan pakt hij iets uit zijn tas. 

'Het blijkt een groot mes te zijn met aan beide kanten kartels. De beveiliger doet de deuren van de supermarkt gelijk dicht. De man loopt met het mes naar de gesloten deuren en schreeuwt dat hij wil steken.' Daarna geeft hij het op en rijdt op zijn longboard richting de IJpassage. Sindsdien is de man spoorloos.

Signalement

Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en donker haar en een baardje. Hij droeg een een zwart trainingsjack met een witte brede streep over de mouw; onder het jack droeg hij een rode hoodie; donkere broek; legergroene muts; zwarte Puma gympen met wit logo en een donkere rugtas.

Mensen die de man herkennen kunnen zich melden via de opsporingstiplijn 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000