Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Man geslagen en geschopt in gezicht op Nieuwendijk

17 juni 2020, 13.00 uur · Door Redactie

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden van een vechtpartij op de Nieuwendijk vrijgegeven. Een man wordt daarbij geslagen, onderuit getrapt en vervolgens op de grond meerdere keren op zijn hoofd geschopt. De politie zoekt de verdachte.

Op beelden is te zien hoe de verdachte op 1 februari rond middernacht over de Nieuwendijk loopt. Net daarvoor heeft hij met andere jongens ruzie gehad in een fastfoodrestaurant aan de Nieuwendijk.

'Volgens het slachtoffer was de verdachte al uit op ruzie in het restaurant en kreeg hij daar al de eerste klappen', zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. 'Als ze vervolgens naar buiten gaan, weet het slachtoffer en zijn vriend de situatie te sussen.' Alle vier gaan het restaurant weer in en keren terug naar hun aparte tafeltjes. Als ze klaar zijn met eten, gaan het slachtoffer en zijn vriend weg.

Mishandeling

Buiten op de Nieuwendijk komen ze toch weer in contact met de jongen en zijn vriend. Op de camerabeelden is te zien dat de jongen het slachtoffer in zijn gezicht slaat. Er ontstaat op straat een gevecht. De verdachte haalt het slachtoffer onderuit, waarna hij hem meerdere keren schopt, ook tegen zijn hoofd.

Quote

'Het slachtoffer ligt al op de grond met zijn armen om zijn hoofd, maar de verdachte gaat maar door met schoppen op zijn hoofd'

Marijke Stor, politie Amsterdam

'We vinden de beelden te heftig om in het geheel te tonen omdat het slachtoffer in zijn gezicht wordt getrapt', zegt Stor. Na een tijdje grijpen omstanders in en halen de verdachte weg bij het slachtoffer. In de commotie de vervolgens ontstaat, verdwijnt de jongen. 'Het slachtoffer heeft veel pijn aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij gelukkig wonderbaarlijk genoeg niet ernstig gewond te zijn geraakt. Toch moet het slachtoffer daarna enige tijd herstellen', aldus Stor.

Signalement 

De politie heeft uit de camerabeelden een signalement van de verdachte kunnen maken. Het gaat om een ongeveer 19-jarige man met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, heeft zwart kort haar en droeg een donkerblauwe sweater en broek. Op zijn donkere jas zat een logo op zijn linkermouw. Verder droeg uit witte gympen.

Kijkers die deze man herkennen kunnen zich melden via de opsporingstiplijn 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000