Start van hoofdcontent

112

nl

Lachgas-lurker toont middelvinger en veroorzaakt botsing met de politie

23 juni 2020, 13.29 uur · Aangepast 23 juni 2020, 17.44 uur · Door Redactie

Gisterochtend is een automobilist in botsing gekomen met een politiewagen op de Zomerdijkstraat, nadat de bestuurder wegreed voor handhaving. Kort daarvoor zagen de handhavers de bestuurder lurkend aan een lachgasballon rijden door het verkeer. Handhavers probeerden de bestuurder aan te spreken op zijn gedrag. Zij kregen een middelvinger. 

Politie Amsterdam Zuid de Pijp
De lachgasgebruiker is aangehouden voor het rijden onder invloed, gevaarlijk verkeersgedrag en zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Niet de eerste keer

De politie herkende de mannen in de auto van een eerdere melding in de ochtend. Toen was het drietal staande gehouden, omdat ze in de auto op een parkeerplek lachgas aan het gebruiken waren. Daar is de bestuurder al gewaarschuwd dat hij niet mocht rijden onder invloed van lachgas. Dat waarschuwen was nodig, want de bestuurder was eergisteravond ook in de Javastraat aangehouden voor het rijden onder invloed van lachgas.

De politie heeft geprobeerd om de auto klem te rijden, maar toen de bestuurder de hoek omvloog kon hij de politiewagen niet meer ontwijken.
Bij de botsing zijn geen gewonden gevallen. De bestuurder zal op een later moment bericht krijgen van de officier van justitie met betrekking tot zijn rijbewijs en de daarbij behorende sanctie.
Politie Amsterdam Zuid de Pijp

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938