Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Sportschool direct om 00.00 uur vannacht open: 'Heb dit zo erg gemist'

1 juli 2020, 01.53 uur · Aangepast 1 juli 2020, 09.21 uur · Door Redactie

Na drie maanden mag de fitnessbranche weer zijn deuren openen. Sportschool Pleizier in Zuidoost wilde géén seconde langer wachten en opende om klokslag middernacht de deuren voor de klanten. 'We willen niet wachten tot morgenochtend of morgenavond', zegt sportschoolhouder Kaisan Pleizier.

Onder begeleiding van muziek en discolampen konden de sporters weer met ijzer smijten. Vooraf moesten de leden van de sportschool zich aanmelden, zodat de sporters 1,5 meter afstand van elkaar konden houden. Bij binnenkomst kregen de leden een pre-workout shotje.

Gesloten

Sportscholen moesten lang wachten totdat ze hun deuren weer mochten openen, terwijl veel andere branches als de horeca en theaters al wel eerder open mochten. Deskundigen van het RIVM en het OMT (Outbreak Management Team) waren bang dat hevig ademen in een afgesloten ruimte extra besmettingsgevaar zou opleveren. Na protesten, en het treffen van de nodige maatregelen, besloot het kabinet dat de fitnesscentra toch op 1 juli weer konden starten.  

'Ik heb dit zo gemist'

De sporters zijn zichtbaar blij dat ze weer als vanouds weer aan de slag kunnen in de sportschool. 'Ik heb thuis helemaal niks gedaan. Ik heb dit zo erg gemist.'

Een man die bezig is met het trainen van zijn benen, kijkt niet tevreden terug op de afgelopen 3 maanden. 'Ik ben wel zwakker geworden.' Desalniettemin denkt hij wel dat het gaat goed komen vanavond. Zijn vrienden moeten hard lachen om zijn uitspraak  en hebben daar schijbaar weinig vertrouwen in. 

Morgen weer werken 

Ondanks dat de sportschool pas laat in de avond openging, waren er veel leden die niet konden wachten om weer te gaan fitnessen. 'Veel te laat, morgen weer werken. Snel afronden en dan morgenmiddag weer trainen', vertelt een man.

Een andere vrouw maakt zich toch wel een klein beetje zorgen: 'Ik denk dat we straks niet kunnen slapen, maar we gaan gewoon door.' 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938