Stad

NL
V

Pride komt met 'coronaproof' alternatief

1 juli 2020, 09.44 uur · Aangepast 1 juli 2020, 09.54 uur · Door Redactie

De Pride Amsterdam-feesten, inclusief de Canal Parade, kunnen dit jaar niet door gaan vanwege de coronamaatregelen. Maar de organisatie komt nu met een alternatief programma. 

'Zichtbaarheid van de seksuele- en genderdiversiteit is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community', zegt directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. 'We kunnen het ons daarom niet veroorloven om een jaar over te slaan.'

Daarom worden er vanaf 25 juli tot 2 augustus activiteiten georganiseerd die 'coronaproof' zijn, zowel offline als online.

Live programma

Zo gaat Pride Amsterdam negen dagen lang televisie maken met de Amsterdamse omroep SALTO. Vanuit het theater in de OBA wordt dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur een live programma verzorgd.

Alternatief voor Pride Walk

Daarnaast kan de 'FIND ALL FLAGS TOUR' gelopen worden, als alternatief voor de Pride Walk. Wie daaraan meedoet kan vanaf het Homomonument bij de Westerkerk langs allerlei plekken wandelen, die belangrijk zijn voor de LHBT+-gemeenschap.

Op allerlei plekken langs de route hangen vlaggen die deze gemeenschap vertegenwoordigen, te beginnen met de iconische regenboogvlag.

Expositie en demonstratie

Op de Dam wordt ondertussen een expositie gehouden, waarbij vlaggen opnieuw een rol spelen. De 73 'Flags of Shame' representeren de landen waar homoseksualiteit nog in het wetboek van strafrecht staat.

Tot slot wordt er op 1 augustus een demonstratie gehouden tegen homo-en transfobie. 'Alleen al in de afgelopen weken zijn we regelmatig opgeschrikt door geweldsincidenten tegen leden van onze community', aldus Spee. 'Dat moet stoppen.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938