Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Zorgen om shared space 9 Straatjes: 'Levensgevaarlijk voor kinderen'

2 juli 2020, 16.23 uur · Aangepast 2 juli 2020, 16.54 uur · Door Redactie

Veel bewoners en bezoekers van de 9 Straatjes zijn niet te spreken over de nieuwe shared space. Sinds vorige week mag je op de weg lopen, fietsen en met je auto of scooter rijden. Het is bedoeld als coronamaatregel, zodat iedereen beter afstand kan bewaren. Maar volgens omwonenden zorgt dat soms voor levensgevaarlijke situaties, vooral voor kinderen. 

AT5

'Kinderen spelen op die gele voeten. Die vinden het leuk om als een soort hinkelbaan die voeten te volgen. Ik denk dat het niet heel lang duurt voordat een kind wordt aangereden.'

Een winkelier uit de 9 straatjes vertelt dat bewoners slecht zijn geïnformeerd. Volgens hem houden automobilisten en fietsers nauwelijks rekening met voetgangers. 'Ik merk dat ik zelf liever op de stoep loop dan op straat.'

Quote

'Ik denk dat het niet heel lang duurt voordat een kind wordt aangereden'

buurtbewoner

Vorige week is met grafitti aangegeven dat alle verkeersgebruikers de weg moeten delen. Het gebied is dus nu een 'shared space'. De bedoeling is dat met name de voetgangers voorrang krijgen op de straten, zodat ze de anderhalvemeter maatregel makkelijker kunnen hanteren.

Borden

Bij de gemeente zijn inmiddels ook nogal wat negatieve reacties binnengekomen. Stadsdeel Centrum gaat daarom borden plaatsen om iederee nop shared space te attenderen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938