Start van hoofdcontent

Stad

nl

Storing legt scheepvaart bij Oranjesluizen plat: 'Er liggen al 70 schepen'

11 juli 2020, 11.25 uur · Aangepast 11 juli 2020, 16.46 uur · Door Redactie

Door een technische storing is het complex Oranjesluizen, inclusief de grote Prins Willem-Alexandersluis en de Schellingwoudebrug, sinds gistermiddag voor scheepvaart volledig gestremd. Een prognose voor de reparatie is er nog niet. Voor de sluizen hopen schepen zich inmiddels op.

AT5

De Oranjesluizen vormen de grens tussen het Binnen- en het Buiten-IJ en dienen voor de scheepvaart als belangrijke toegangsweg tot de stad. Volgens Port of Amsterdam lagen er door de stremming vanochtend al zeventig schepen, zowel plezier- als beroepsvaart, voor de sluizen te wachten.

De oorzaak is een technische storing aan de bedieningscamera's. Monteurs zijn al sinds gistermiddag bezig om de storing te verhelpen, maar is er nog geen zicht op wanneer de problemen zijn verholpen. Er wordt bekeken of een deel van de schepen onder begeleiding door de sluizen kunnen.

Rijkswaterstaat heeft bij de sluizen tekstborden geplaatst om de scheepvaart te informeren. Ook zijn er stewards aanwezig.

UPDATE 13.00 UUR:
De storing is deels opgelost. Schepen tot 91 meter kunnen de sluizen inmiddels weer passeren via de Noorder-, Midden- en Zuidersluis. Ook de Schellingwouderbrug kan weer worden bediend. De Prins Willem-Alexandersluis, waar de grote scheepvaart doorheen gaat, is voorlopig nog wel gestremd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938