Start van hoofdcontent

Stad

nl

Protest bij café P96 tegen sluiten van terrasboot: 'Weinig kans om zonder terras te overleven'

19 juli 2020, 19.21 uur · Aangepast 20 juli 2020, 12.00 uur · Door Redactie

Bij café P96 werd vandaag geprotesteerd tegen de dreigende sluiting van de terrasboot, die daar al jarenlang aan de kade ligt. 'Je moet niet iets afpakken van mensen als je het al 37 jaar hebt', stelde eigenaar Edmee de Waal van Veen.

Het café aan de Prinsengracht heeft eigenlijk nooit een vergunning gekregen voor de boot. Toch werd het terras tot voor kort gedoogd.

Maar twee jaar geleden besloot de gemeente toch dat de terrasboot moet sluiten. Aanleiding daarvoor was onder meer dat een buurman tientallen keren had geklaagd. Bovendien is de boot volgens de gemeente bedoeld voor buurtactiviteiten en niet voor commercieel gebruik. 

'Karakter van de buurt behouden'

Andere bewoners zijn het daar niet mee eens.'Het is belangrijk omdat het een onderdeel uitmaakt van deze buurt. Daar gaat het toch om, we moeten toch het karakter van de buurten behouden', zei een van hen vandaag.

Desondanks moet de terrasboot in november sluiten.

'Weinig kans om te overleven'

Wel kunnen de eigenaren daar nog tot 1 september bezwaar tegen maken. Zij vrezen voor faillissement als het terras verdwijnt. 

'Dan denk ik dat we weinig kans maken om te overleven', aldus de eigenaar. 'Dat je een familie en werknemers zoiets wilt aandoen... Vind ik ook een beetje on-Amsterdams als ik eerlijk ben.'

De organisatoren zijn een petitie gestart waarin de gemeente verzoekt wordt een vergunning voor de boot te verlenen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938